Plannen vakantiepark Nollebos eindelijk op tafel (video)

Plannen vakantiepark Nollebos eindelijk op tafel (video)
Plannen vakantiepark Nollebos eindelijk op tafel (video) © OZ
Plannen Nollebos 1
VLISSINGEN - 7000 handtekeningen
Actievoerders boden een tijd geleden 7000 handtekeningen aan tegen de mogelijke komst van 220 recreatiewoningen en een hotel in het Nollebos; een populair natuurgebied tussen de stad en het duinengebied Westduin. Wethouder John de Jonge van Financiën en toenmalig waarnemend burgemeester Letty Demmers benadrukten toen dat er van een echt plan voor een vakantiepark in het bos nog geen sprake was. 

Sauna


De partijen die donderdag in de gemeenteraad komen vertellen zijn ontwikkelaar Ecoparks, Swaenenburgh Recreatie en familiepark de Kanovijver. Swaenenburgh Recreatie, die nu een grote sauna in het Nollebos uitbaat, heeft nu al enkele vakantiehuizen in het Nollebos. Het bedrijf heeft al vaker aangegeven, flink uit te willen breiden. De gemeente liet weten, in principe wel oren te hebben naar een recreatiegebied in het Nollebos. 
Nollebos
Nollebos © OZ
Actievoerders
Hoewel tot nu toe geen officieel plan werd ingediend, heeft een groep raadsleden vorig jaar in een besloten bijeenkomst de eerste schetsen gezien voor 220 vakantiewoningen en een hotel van zes verdiepingen. Die schets lekte uit, waarna actievoerders furieus reageerden. "Het Nollebos is de groene long van Vlissingen. Daar moeten ze van afblijven", aldus één van de actievoerders. Het is niet duidelijk in hoeverre de plannen die donderdagavond worden gepresenteerd, afwijken van de plannen van vorig jaar.