Bekijk hoogtepunten Rescue Vlissingen

Bekijk hoogtepunten Rescue Vlissingen
Bekijk hoogtepunten Rescue Vlissingen © Omroep Zeeland
Sfeerverslag
Kijk verschillende hoogtepunten terug in het sfeerverslag.
Rescue-Editie-2-ZNO160801MU
Demo Dutch Rush
Frank van Houten is de piloot van de Sukhoi 26MX, een vliegtuig waarvan hij zelf zegt: de Ducati onder de Aerobatic vliegtuigen.  In tegenstelling tot de normale zes cylinder boxermotor die gebruikt wordt in de meeste andere aerobatic vliegtuigen, heeft de Sukhoi een negen cylinder motor van 430PK. Deze motor in combinatie met een enorme propeller zorgen voor een zeer bijzonder geluid.  Bovendien heeft het vliegtuig een bijzondere rookgenerator waardoor er letters geschreven kunnen worden in de lucht. Het stuntvliegen, waar deze demonstratie onder valt, vraagt veel van de piloot: het is een mix tussen formule-1 rijden, ballet, golf en surfen. 
Dutch Rush

Demo MIRG

Een demonstratie van een brandbestrijding op zee door de Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Veiligheidsregio Zeeland. De teams bestaan uit een gespecialiseerde groep van brandweermensen die zijn opgeleid, getraind en uitgerust om incidenten aan boord van schepen te bestrijden. 
MIRG
Raven Display
Het Raven Display team uit Engeland geeft met vijf vliegtuigen een demonstratie boven de Westerschelde. En de bommenwerper B25 Mitchell met het karakteristieke zware motorgeluid is vanaf 14.10 uur te bewonderen. Tijdens de opening gaf het Raven Display Team al een voorproefje.
Raven
SAR demo helikopter
SAR staat voor Search and Rescue: een reddingsoperatie op het water. Op het programma staat een MEDEVAC  Een medische evacuatie vanaf een schip. De helikopter die gebruikt wordt is een Dauphin en is eigendom van  NHV Noordzee HelikoptersVlaanderen
SAR
Demo Spitfire
De Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht komt met een Spitfire naar Vlissingen. Een Brits jachtvliegtuig uit 1938, dat vooral een grote rol speelde in de Tweede Wereldoorlog.  De Spitfire is herkenbaar aan zijn bijzondere vleugels. De Duitse Messerschmitt was de tegenhanger van de Spitfire.
Spitfire
Demo B25 Mitchell
Demonstratie van de North American B-25 Mitchell, een Amerikaanse middelzware bommenwerper. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het toestel voornamelijk boven de Stille Oceaan ingezet.
B25 Mitchell
MUG demonstratie
Demonstratie met reddingshelikopter op het strand.
MUG demonstratie
Winching Demo NH90
Demonstratie van de reddingshelikopter NH90.
Winching