Deze drie moeten Tractaatweg in goede banen leiden

Deze drie moeten Tractaatweg in goede banen leiden
Deze drie moeten Tractaatweg in goede banen leiden © OZ
Benoeming Tractaatweg BV
Benoeming Tractaatweg BV © Tractaatweg BV
TERNEUZEN - Toezicht
Het gaat om Tin Buis, Willem Verhage en Marco Heijdens. Ze moeten toezicht houden op het beleid van zaken van de Tractaatweg BV. Ze treden ook op als professioneel klankbord voor zowel de bestuurder als de aandeelhouder van de BV.

​Ervaring
​Tin Buis (1949) werkte eerder als algemeen directeur van de NV Westerscheldetunnel en directeur van de BV Kanaalkruising Sluiskil. ​Marco Heijdens (1969) heeft met zijn technische en bedrijfskundige achtergrond ervaring in verander- en reorganisatietrajecten, onder meer opgedaan toen hij werkzaam was als districtshoofd bij Rijkswaterstaat. 
​Willem Verhage (1949) heeft ervaring in de financiële dienstensector, onder meer als partner bij het accountantskantoor PwC. 

Problemen
​​De provincie heeft de aparte BV opgericht vanwege de problemen die bij de Sloeweg zijn ontstaan. Om herhaling te voorkomen wil het dagelijks provinciebestuur het project niet laten uitvoeren door provincieambtenaren.
Blunders
​Het verbreden van de Sloeweg gebeurde wel onder verantwoordelijkheid van provincieambtenaren. Maar daarbij is veel misgegaan. Door een reeks blunders en missers kost de weg 20 miljoen euro meer dan was begroot. Slagvaardig Het dagelijks provinciebestuur denkt dat een aparte BV het project veel slagvaardiger kan uitvoeren dan de ambtelijke organisatie van de provincie zelf. ​
​​
Drukker
​​De Tractaatweg en de Sloeweg maken allebei deel uit van de N62, de weg tussen Goes en Zelzate. ​Die weg wordt flink aangepakt omdat de verwachting is dat het door de bouw van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel veel drukker wordt. Ook wil de provincie de weg een stuk veiliger maken.

​Lees ook:
​- ​Snel van Goes naar Gent? Dat duurt nog jaren!
​- ​Werk verdubbeling Tractaatweg N62 is begonnen
​- ​Provincie wil bij de Tractaatweg niet weer blunderen