Zeeland wordt wakker: geen azc, AMAC-terrein en boerenbedrijven

Zeeland wordt wakker: geen azc, AMAC-terrein en boerenbedrijven
Zeeland wordt wakker: geen azc, AMAC-terrein en boerenbedrijven © OZ
Sportvelden Baskensburg
Sportvelden Baskensburg © Omroep Zeeland

Geen azc

OOST-SOUBURG - Het plan om vluchtelingen op te vangen in een asielzoekerscentrum (azc) op de velden bij sporthal Baskensburg in Vlissingen moet worden ingetrokken. Dat vindt de Lokale Partij Vlissingen. Eerst moeten de andere Zeeuwse gemeenten ook maar eens over de brug komen.
het voormalige AMC-terrein
het voormalige AMC-terrein © OZ

AMAC-terrein

Het AMAC-terrein in 's-Heerenhoek wordt gesaneerd. De gemeente Borsele koopt het grootste deel van het terrein voor anderhalf miljoen euro van een projectontwikkelaar. Volgens wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele verdwijnen de verpauperde fabriekshallen en komt er een park voor in de plaats.
BUL AMAC bijeenkomst 1
De boerenfamilie Waverijn samen aan tafel tijdens de lunch
De boerenfamilie Waverijn samen aan tafel tijdens de lunch © Omroep Zeeland

Boerenbedrijven

Nergens in Nederland werken zoveel gezinsleden mee in boerenbedrijven als in Zeeuws-Vlaanderen. Ruim 89 procent van de arbeidskrachten op de boerderij is in deze regio familie van het bedrijfshoofd. Ook bij akkerbouwbedrijf Waverijn in Philippine werken veel familieleden mee. Dat heeft volgens mede-eigenaar Marco Waverijn zo zijn voordelen. 
BUL familiebedrijven landbouw
Gebouw kunstuitleen walcheren
Gebouw kunstuitleen walcheren © oz

Kunstuitleen

Vanaf morgen heeft Kunstuitleen Walcheren officieel een nieuwe stek. De kunstuitleen komt na het gedwongen vertrek uit Vlissingen in de silo van architectenbureau Rothuizen te zitten. Er verandert niet veel voor de abonnees volgens Kathrin Ginsberg van het Centrum voor Beeldende Kunst, ook al wordt de kunst nu door medewerkers van Rothuizen meegegeven.
BUL kunstuitleen Walcheren

Weer

Er trekken veel wolkenvelden over en er valt een enkele bui. De regen gaat misschien gepaard met een klap onweer. De zon laat zich vandaag af en toe zien. Het wordt ongeveer 17 graden. Daarbij waait er een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.