Provincie wil Eneco tour weer naar Zeeland halen

Provincie wil Eneco tour weer naar Zeeland halen
Provincie wil Eneco tour weer naar Zeeland halen © OZ
eneco-ZNO160616QZ

Gesprekken

GOES - Inmiddels zijn er oriënterende gesprekken geweest tussen organisatie en provincie. Het is de bedoeling dat de Eneco-toer in 2017 wellicht nog een start kan organiseren. In 2018 zou dan een finish mogelijk zijn en in 2019 een complete Zeeuwse etappe.

Etalage

De provincie wil Zeeland graag in de etalage zetten. "We willen ons graag laten zien," aldus de gedeputeerde. "Een live uitzending van de wielerwedstrijd Eneco tour hoort daar wel bij."

Gemeenten

De Bat is nog wel op zoek naar geld. "We willen als overheid niet als enige voor het evenement betalen. De financiële steun willen we ook halen bij de gemeenten die geïnteresseerd zijn. In totaal is een bedrag van zo'n 70.000 euro nodig. 

Begroting

Provinciale Staten van Zeeland moet de verdeling voor de toe te kennen sportgelden voor de komende jaren nog nemen. "De verdeling van het geld moet een afweging zijn tussen allerlei evenementen die de komende jaren gaan komen," zegt De Bat.

Tour de France

De Eneco tour deed Zeeland in 2014 voor het laatst aan. Vorig jaar besteedde de provincie het geld aan de aankomst van de Tour de France op Neeltje Jans.