Zeeland wordt wakker: Ster ZLM, zelfmoord en AZC

Zeeland wordt wakker: Ster ZLM, zelfmoord en AZC
Zeeland wordt wakker: Ster ZLM, zelfmoord en AZC © OZ
winnaar proloog Ster ZLM toer
winnaar proloog Ster ZLM toer © OZ

Ster ZLM toer

OOST-SOUBURG - Jos van Emden van team LottoNL-Jumbo  heeft woensdagavond de proloog van de Ster ZLM toer gewonnen. Hij reed de rit over 6,4 kilometer in het centrum van Goes in een tijd van 7.23 min. Brian van Goethem werd de beste Zeeuw. Zijn tijd was 7.45 min.
Eneco tour
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat liet namens het provinciebestuur weten dat er gesprekken zijn met de organisatie van de Eneco tour. Inzet is een nieuw driejarig contract, met een start, een finish en een etappe in Zeeland in de komende jaren.
© OZ

Zelfmoord

Verschillende partijen in Zeeland slaan de handen ineen om het aantal zelfdodingen terug te dringen. In september moet de proef van start gaan. Onderzocht gaat worden welke maatregelen het beste werken om zelfdoding te voorkomen.
Afgevallen en nieuw terrein voor azc 's-Gravenpolder
Afgevallen en nieuw terrein voor azc 's-Gravenpolder © Google

AZC

De gemeente Borsele wil een asielzoekerscentrum inrichten bij 's-Gravenpolder. Het plan is om op het terrein tussen de Polderweg en de Bernhardweg 300 asielzoekers op te vangen.

Weer

Begin van de dag is er veel ruimte voor zon. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken, maar er blijft ook dan genoeg ruimte voor de zon. Pas later in de middag komen vanuit België buien opzetten. Het wordt 19 of 20 graden en er staat weinig wind. In de avond en de nacht houdt de buiigheid aan. Het koelt af naar 12 of 13 graden.