Haringen glijden goed naar binnen in Kapelle

Haringen glijden goed naar binnen in Kapelle
Haringen glijden goed naar binnen in Kapelle © OZ
haringparty Kapelle
haringparty Kapelle © OZ

Inkomsten

KAPELLE - Het is de tweede keer dat de ondernemersverenigingen van Kapelle en Wemeldinge samen een haringparty geven. De rond de 150 ondernemers en geïnteresseerden betaalden 15 euro om binnen te komen. Van het geld, aangevuld met giften van sponsoren werd de avond betaald. 

Goed doel

Niet al het geld gaat op aan de invulling van de avond. Het overgebleven bedrag wordt geschonken aan een goed doel. Welk goed doel dat dit jaar wordt, bepalen de bezoekers van de haringparty. Bij het bestellen van de tickets konden ze aangeven welk goed doel er in aanmerking moet komen voor het overgebleven geld. De doelen die het meest zijn genoemd, krijgen dan het geld. 
ITEM haringparty Kapelle
Lokaal
Vorig jaar ging het geld naar onder andere stichting Leergeld en de organisatie van de kindervakantieweken in Kapelle. Joost de Maat, een van de organisatoren vindt het belangrijk om lokale doelen te steunen. Welke doelen er dit jaar worden gesteund maakt De Maat in de loop van volgende week bekend.
Netwerken
Kapelle was niet de enige plaats waar een haringparty was woensdag. In Veere en Sluis konden ondernemers ook haringhappen onder het genot van een hapje en een drankje en in Vlissingen is donderdag een grote party in de Timmerfabriek, daar worden rond de 600 mensen verwacht. Het is een gewoonte dat met de opbrengst van deze netwerkevenementen goede doelen worden gesteund.