Bouw marinierskazerne kan nu echt beginnen (video)

Bouw marinierskazerne kan nu echt beginnen (video)
Bouw marinierskazerne kan nu echt beginnen (video) © oz
Ondertekening Vlissingen
Ondertekening Vlissingen © OZ

Ondertekening

VLISSINGEN - Zeeland zag de laatste jaren al veel ondertekeningen en officiële handelingen als het gaat om de komst van de marinierskazerne. Deze ondertekening vandaag, over de bodem waarop de marinierskazerne komt te staan, is echt de allerlaatste, zegt provinciebestuurder Carla Schönknecht.  "Dit is het point of no return."
Marinierskazerne ondertekening bommen 3
Bommen
Het terrein achter de huidige marinekazerne aan de Buitenhaven in Vlissingen is al grotendeels onderzocht op de aanwezigheid van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Bij dat onderzoek zijn vijf bommen en een kistje munitie gevonden. daardoor zullen de kosten voor de explosieven zeer waarschijnlijk binnen de begroting blijven. In het akkoord staat dat, als er toch nog extra kosten worden gemaakt, die kosten voor rekening komen van het ministerie van Defensie en de provincie.
Bijdragen
Vlissingen gaf eerder aan, zelf maximaal 3 miljoen euro in de hele marinierskazerne te willen steken. De stad staat vanwege grote schulden onder curatele van het ministerie van Binnenlandse Zaken en moet fors bezuinigen. De provincie denkt aan een maximumbedrag van 15 miljoen euro die ze aan de nieuwe kazerne wil bijdragen. 

Fantastische dag

Nu de laatste hobbel is genomen staan de gezichten van Vlissingse bestuurders vrolijk. "Dit is een fantastische dag voor Vlissingen" zegt wethouder Albert Vader.
Marinekazerne ondertekening bommen 2

Aan boord

Na de plechtigheden was het marinefregat niet langer het domein van de bestuurders en mariniers. Het publiek was ook welkom om eens te kijken hoe het er precies aan boord van zo'n schip uitziet.
Open Dag marinefregat De Ruyter