Zeeland wordt wakker: Jazzboot, examenuitslagen, Tolhoek

Zeeland wordt wakker: Jazzboot, examenuitslagen, Tolhoek
Zeeland wordt wakker: Jazzboot, examenuitslagen, Tolhoek © OZ
wateroverlast in Yerseke
wateroverlast in Yerseke © oz

Hoosbuien

OOST-SOUBURG - In Yerseke zijn donderdagavond verschillende woningen onder water gelopen vanwege hevige regenbuien. Vooral in het centrum stonden meerdere straten onder water.
Optreden trio op jazzboot
Optreden trio op jazzboot © oz

Jazzboot

ZeelandJazz nam afscheid van de stad Terneuzen door 'de muziek' symbolisch naar Middelburg te varen op een Jazzboot. Vrijdag barst het festival dan los in de provinciehoofdstad Middelburg. Dit nieuwe festival is een samenvoeging van Scheldejazz in Terneuzen en het Internationaal Jazzfestival Middelburg.
© OZ

Examenuitslagen

Het is één van de spannendste momenten in het leven van een puber: de uitslag van de eindexamens. Vandaag kregen 4691 Zeeuwse scholieren uit het voortgezet onderwijs te horen of ze zijn geslaagd of niet.
© Roompot Orange Peloton

Tolhoek

De bergtrui in de Ronde van Zwitserland komt steeds vaster om de schouders te zitten van wielrenner Antwan Tolhoek. Ook donderdag pakte hij belangrijke punten voor de blauwe trui.
Weer
Vandaag overheerst de bewolking en zowel vanmorgen als vanmiddag valt er zo nu en dan een bui, vooral vanmiddag ook mogelijk met onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richting en het wordt maximaal 18 graden.