Sunra: "Wij zijn echte snoeirockers!"

Sunra: "Wij zijn echte snoeirockers!"
Sunra: "Wij zijn echte snoeirockers!" © OZ
Sunra VOOR INTERNET

Neuzen

OOST-SOUBURG - De bandleden van Sunra komen uit Bruinisse en Zierikzee. Het is een mix van leden van de ter ziele gegane bands The Chimney en Jimmy Dumbbell. Maurice: "Na een paar jaar merk je dat de rek eruit is. In deze band staan de neuzen wat meer dezelfde kant op." Sunra maakt alternatieve poprock. Maurice: "De pop zit 'm vooral in de teksten, maar de muziek is meer de rock-kant van de poprock." Adriaan: "We zijn echte snoeirockers." 

Internet

Sunra is de naam van de kat van Maurice. Die is op zijn beurt genoemd naar een nummer van Deus, dat weer verwijst naar jazzmuzikant Sun Ra. Daardoor is Sunra wel moeilijk te vinden op internet. Adriaan: "Het is de slechtste bandnaam ooit! Zoek dus vooral op 'Sunra band'."
Sunra
Sunra

Vliegende start

De band kende een vliegende start met optredens in Paradiso, op het Bevrijdingsfestival en Anywave. Vorige zomer nam Sunra een EP op: This Is The Shit. Daarmee willen ze meer optredens krijgen. Maurice: "Optredens regelen is niet een van de leukste dingen. Het lukt wel, maar er gaat veel tijd inzitten." Ook dit jaar stond de band op Anywave. Adriaan: "We hebben alleen maar positieve reacties gehoord, Het was een goeie generale voor Julianapop." 
Bekijk de clip op YouTube

Bandcontest
Julianapop is een festival in Julianadorp (N.-H.) dat bestaat sinds 1993. Sunra meldde zich aan voor de Julianapop Primeur, een bandcontest voor jong talent van buiten de regio. De band won en kreeg een plek in de programmering. De line-up van dit jaar bestaat verder uit onder anderen Van Dik Hout, Jett Rebel en Ronnie Flex.

Knallen

Optredens in Zeeland zijn voorlopig even niet. Adriaan: "We zijn vooral bezig om nieuwe nummers af te maken." Maurice: "En de laatste tijd hebben we erg toegewerkt naar het optreden van aanstaande zondag. Dan moeten we echt knallen!"