Delta-personeel ingelicht over gevolgen reorganisatie

Delta-personeel ingelicht over gevolgen reorganisatie
Delta-personeel ingelicht over gevolgen reorganisatie © OZ
Personeel van Delta demonstreerde in 2015 in Den Haag tegen de dreigende splitsing
Personeel van Delta demonstreerde in 2015 in Den Haag tegen de dreigende splitsing © Omroep Zeeland

Banenverlies

MIDDELBURG - De gevolgen voor de 1500 medewerkers zijn per afdeling anders, maar in grote lijnen is duidelijk dat er in ieder geval 150 tot 200 banen zullen verdwijnen. Voor personeel dat kan blijven werken bij Delta, zou het in sommige gevallen kunnen betekenen dat de inhoud van het werk verandert. 
Verandering
Ook kan een functie verdwijnen, maar kan de betreffende medewerker op een andere baan binnen het bedrijf solliciteren. Lukt dat niet, dan zal Delta personeel aan ander werk buiten het bedrijf proberen te helpen. Delta hoopt het verlies van banen beperkt te kunnen houden, want eerder werd door de directie nog gesproken over het verdwijnen van 800 arbeidsplaatsen.
Delta reorganisatie
Verkoop
Delta staat in de verkoop omdat een reddingsplan voor het Zeeuwse energiebedrijf van de provincie en de Zeeuwse gemeenten onvoldoende bleek om het bedrijf te redden. Ook moet het bedrijf onderdelen afstoten, omdat een commercieel bedrijf volgens de Nederlandse Splitsingswet geen eigenaar mag zijn van stroom- en waternetwerken. Daarnaast verdient Delta nauwelijks iets aan de verkoop van stroom door lage energieprijzen.
Eind 2016
De komende maanden wordt per afdeling gekeken wat de exacte gevolgen zullen zijn. Pas eind dit jaar zal duidelijk worden wat de reorganisatie per werknemer zal betekenen.