Reimerswaal versnelt aanpak wateroverlast Yerseke

Reimerswaal versnelt aanpak wateroverlast Yerseke
Reimerswaal versnelt aanpak wateroverlast Yerseke © oz
© OZ
ITEM Jaap Sinke

Langer

KRUININGEN - De gemeente is al enige tijd bezig met de aanpak van de problemen, maar liet enkele weken geleden nog aan de inwoners weten dat het allemaal langer duurt dan gepland. Maar er moet nu snel een oplossing komen, vindt de wethouder. 

Slapen

De wethouder is ontdaan van de gevolgen van de felle regenbui. "Ik heb er slecht van geslapen." Maar volgens Sinke was dit niet helemaal te voorkomen. "Dit was zo'n enorme hoeveelheid water dat er bijna niets tegen in te brengen was."

Oosterschelde

Normaal wordt het regenwater volgens Sinke naar de Moer gepompt, "maar die was vol." Daarom moest het water naar andere plekken gepompt. "Maar dat mocht niet naar de Oosterschelde in verband met de mogelijke gevolgen voor schaal- en schelpdieren." Uiteindelijk werd het water naar het buitengebied gepompt, maar ook dat raakte vol. "We stonden machteloos", zegt Sinke. 

Persbijeenkomst

Maandagmiddag houdt de gemeente samen met het waterschap een persbijeenkomst. Bij die bijeenkomst wordt gepraat over wat er is gebeurd, wat de huidige stand van zaken is in Yerseke en over de te nemen vervolgstappen.