Kies je favorieten uit het programma van CAS

Kies je favorieten uit het programma van CAS
Kies je favorieten uit het programma van CAS © Onbeperkt

Favorieten

BROUWERSDAM - Daarnaast biedt het festival ruim baan voor opkomende Nederlandse bands als The Brahms, Causes en HAEVN. Verder is het aantal optredens in intieme setting op het strand vergroot. Kies je favorieten in dit overzicht van het programma.

Eeuwwisseling

De hoogtijdagen van de Britse danceact Faithless lagen rond de eeuwwisseling, met de hits We Come 1 en God Is A DJ. De afscheidsconcerten in 2011 leken het definitieve einde van de band te betekenen. In 2015 kwamen rapper/zanger Maxi Jazz en toetseniste Sister Bliss echter weer bij elkaar om het 20-jarig jubileum van de band te vieren. Op het verzamelalbum Faithless 2.0 legde de band hun grootste successen vast.
Blikvanger
Ook Skunk Anansie kent zijn oorsprong in het Groot-Brittannië van de jaren negentig. Met zangeres en blikvanger Skin staat de band garant voor een stevige portie alternative rock. Net als Faithless nam de band een break, maar in 2009 pikten de leden de draad weer op. De singles Hedonism en Weak stonden de afgelopen jaren genoteerd in de Top 2000. 
Te klein
Geen festival lijkt meer compleet zonder Typhoon. Vorig jaar bleek het Umoja-podium voor hem te klein, vandaar dat hij nu op het Zeelandpodium te vinden is. Met zijn album Lobi da Basi spreekt hij een breed publiek aan. Op Koningsdag in Zwolle bleek hij zelfs in staat de koninklijke familie te laten springen op het nummer Zandloper. Altijd goed als sfeermaker, tenminste, als hij onderweg naar de Brouwersdam niet wordt aangehouden...
Strand
Zoek je wat meer intiem muziekplezier, ga dan naar de strandlocatie. Op vrijdag spelen daar The Brahms (later die dag te zien op het Umoja-podium. De middag op het strand wordt geopend door Londenaar Will Knox: alternative folk met verhalende teksten.  

Nederlandstalig

Op zaterdag kan je op het strand genieten van de sympathieke Stéphanie Struijk (voorheen: Stevie Ann). Zij is een nieuwe Nederlandstalige weg ingeslagen. Verder zijn die middag daar te vinden: de Zeeuwse folkzanger Broeder Dieleman, Rogier Pelgrim uit Ede en de Amsterdamse band La Garçon.
Zeeuwse openers
Op beide dagen zorgt een jonge Zeeuwse band voor de muzikale aftrap op het Umoja-podium. Vrijdag is dat de Zeeuwse Belofte van 2015 Clear Clamour. De rockband uit Zuid-Beveland speelt 'beetnemende rockmuziek met filosofisch onderbouwde teksten'. In mei van dit jaar kwam de videoclip uit van hun single Flamboyant Man. Zaterdag opent PEER het bal. De Walcherse indierockband stond dit jaar met twee singles genoteerd in De Zeeuwse Top 40: Change Me en Get Out. Hoe jong de bandleden ook zijn: dit wordt het tweede optreden van PEER op CAS.