Man (60) uit Nieuwdorp overleden bij ongeluk Tholen (video)

Man (60) uit Nieuwdorp overleden bij ongeluk Tholen (video)
Man (60) uit Nieuwdorp overleden bij ongeluk Tholen (video) © OZ
Ongeluk Tholen

Gewonden

THOLEN - In de andere auto zaten een 38-jarige man en zijn 13-jarige zoon uit Poortvliet. De 38-jarige man liep als gevolg van het ongeval een verwonding aan zijn been op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance. Zijn zoon liep ernstig letsel op en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

— PolitieRoosendaal eo (@Politie_Rdaal)
">
Verkeersongevallenanalyseteam
De weg is enige tijd afgesloten geweest om het team Verkeersongevallenanalyse onderzoek te laten doen naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is de toedracht dat de 38-jarige man in een bocht op de dijk door onbekende oorzaak in de slip raakte en dat hij op de andere weghelft terechtkwam. Hier reed juist de auto die door de 60-jarige Nieuwdorper bestuurd werd. De auto van de man uit Nieuwdorp kwam onderaan de dijk terecht en de auto van de man uit Poortvliet kwam in de berm aan de rechterkant van de weg tot stilstand.
Een van de twee betrokken voertuigen
Een van de twee betrokken voertuigen © OZ

Gevaarlijkste weg

De Oud-Vossemeersedijk maakt samen met de Molendijk en Mareweg deel uit van de N656. Deze weg staat bekend als de gevaarlijkste van Zeeland. Eind vorig jaar verlaagde de provincie de maximum snelheid op de Molendijk, na een reeks van dodelijke ongelukken, van 80 naar 60 km/u. Andere maatregelen zitten in de planning. Aanwonenden van de dijk, die jarenlang gevraagd hebben om aanpassingen van de weg, zijn daar blij mee.