Kunstwerken Kunstschouw groter dan ooit (video)

Kunstwerken Kunstschouw groter dan ooit (video)
Kunstwerken Kunstschouw groter dan ooit (video) © OZ
kunstschouw weekend
NOORDWELLE - Groter
Door een extra bijdrage van de Stichting Renesse, voor transport en plaatsing, konden er dit jaar meer grotere kunstwerken geplaatst worden. Zoals een 'zwevende bank' bank van Iris Le Rütte die geplaatst is bij de kerk in Noordwelle. Die trok op de eerste ochtend van de manifestatie al 450 bezoekers. "Het is natuurlijk een spectaculair ding", zegt van Marjolein van den Adel, artistiek leider van de Kunstschouw. "De mensen stonden elkaar te verdringen om een foto te kunnen maken."
Inzameling
De bank van Iris Le Rütte kan in elk geval blijven staan tot september, maar misschien wordt het werk wel aangekocht. "We gaan daar een actie voor starten", zegt Van den Adel. "We hopen het geld bij elkaar te krijgen om de bank aan te kopen. Want die staat hier echt op zijn plek en het zou prachtig zijn als dat zo bleef." 
Drifting Patterns
Drifting Patterns
Award
De Kunstschouw Award voor jonge kunstenaars is zaterdagavond uitgereikt aan het Collectief Joris Strijbos, Marco Broeders, Jeroen Molenaar. Voor hun werk Drifting Patterns. "Landart met geluid en zich daarop vormende patronen, in beweging gebracht door de wind. Een statement in het landschap, imposant werk, dat zeker nog meer zal imponeren met een windkracht van minstens 5, laat staan een van 10", staat in het juryrapport.
Jury
De jury voor de Kunstschouw Award 2016 bestond uit Ifrea Dorreman, docente CKV en beeldende vorming, beeldend kunstenaar Rosalinde van Ingen Schenau en galeriehouder Alex den Hoed. Ook Anne Nobels en Gabey Tjon a Tham waren genomineerd voor de prijs.
De strobeesten van Michael Hoedjes
De strobeesten van Michael Hoedjes © OZ

Strobeesten

Er was ook veel belangstelling voor Strobeesten op een paardenwei, een kunstwerk van Michael Hoedjes. Geplaatst op een paardenwei bij Hoeve Batenburg in Ellemeet. Het gaat om manshoge creaties van fantasiedieren, gemaakt van stro. "Iedereen mag er in zien wat ze willen, maar stiekem denk ik dat ik de paarden van Hoeve Batenurg als model heb genomen", zegt Michael Hoedjes. "Zeeland heeft mijn hart gewonnen en ik vind het prachtig om in dit weidse landschap iets te mogen maken."
Inspiratie
"Ik gebruik het materiaal hooi. Dat staat voor zomer, warmte en voeding voor de dieren", zegt de kunstenaar. "Mijn inspiratie komt uit een verhaal over twee kinderen die in Amerika een sneeuwstorm overleefd hebben door in een hooimijt te schuilen. Dat verhaal heeft veel indruk op me gemaakt."