Elfde editie Concert at SEA in volle gang (video)

Elfde editie Concert at SEA in volle gang (video)
Elfde editie Concert at SEA in volle gang (video) © OZ

Pret

BROUWERSDAM - Zoals ieder jaar werd het festival afgetrapt door de organisatoren en initiatiefnemers van het festival: BLØF. Het traditionele Concert at Sea-zonnetje blijft vooralsnog uit, maar de honderden festivalgangers laten dat de pret niet drukken.
Concert at sea sfeer

Wachten

Bij het openen van het festival stonden al duizenden mensen te wachten om het festivalterrein op te mogen. Het festival was dit jaar ook sneller uitverkocht dan eerdere jaren. Dus ondanks de regen liep het deel van de Brouwersdam dat voor Concert at Sea was afgezet al snel vol.
Concert at Sea korter
Live
Verslaggever Eric Holm was op het terrein van Concert at SEA toen het openging en deed daar live verslag van op Twitter.

Headliners

Het festival is toe aan zijn elfde editie. Headliners dit jaar zijn de Britse bands Faithless, Skunk Anansie en uiteraard gastheer BLØF.

Faithless - We Come 1

Grote acts
Op het Zeeland Podium spelen verder grote acts als Typhoon, Guus Meeuwis en The Common Linnets. Op het Umoja Podium is onder meer plaats ingeruimd voor de opkomende Nederlandse acts Lucas Hamming, Causes, The Brahms en HAEVN.

Lucas Hamming - Never Let You Down

Strandoptredens
Het aantal akoestische strandoptredens in intieme setting is verder uitgebreid. Zo kan je daar onder meer genieten van Stéphanie Struijk (voorheen Stevie Ann), de Zeeuwse folkzanger Broeder Dieleman en de Engelse singer-songwriter Will Knox. Beide dagen worden geopend door een jonge Zeeuwse band: Clear Clamour uit Zuid-Beveland en op zaterdag staat de Walcherse band PEER voor de tweede keer op CAS.

Will Knox - Lifeboats