Zeeuws Elftal wil topclubs strikken (video)

Zeeuws Elftal wil topclubs strikken (video)
Zeeuws Elftal wil topclubs strikken (video) © Paul ten Hacken
Duel om de bal tussen Yves Nyemb (links) en Ruben Hollemans
Duel om de bal tussen Yves Nyemb (links) en Ruben Hollemans © Paul ten Hacken
VLISSINGEN - Roelse is sinds dit voorjaar de opvolger van Piet Koster uit Dishoek, die de voorzittershamer heeft neergelegd. De missie en visie van de Stichting Zeeuws elftal is niet veranderd. "We willen per jaar twee a drie wedstrijden organiseren voor het Zeeuws Elftal en ook voor Jong Zeeland", zegt Roelse.
Tienduizenden euro's
"Het lukt niet ieder seizoen om een prominente club naar Zeeland te halen", zegt Roelse. Dat heeft met de planning van de clubs te maken, maar ook met de financiën. "Je praat tegenwoordig over tienduizenden euro's, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn mensen die ons in voorkomende gevallen willen helpen."

VIDEO: "We willen attractieve tegenstanders vinden"

Ambities-Zeeuws-Elftal-interview-Kees-Roel-ZNO160619DU
Aanspekende tegenstanders
Het Zeeuws Elftal bestaat al jaren. De eerste wedstrijden werden al gespeeld in de jaren dertig van de vorige eeuw. In de loop der jaren kwamen regelmatig aansprekende tegenstanders naar Zeeland: FC Den Haag, Jong Oranje, Nederlands Elftal, Ajax, Club Brugge, CSKA Moskou.
Sinds 2006 is het Zeeuwse Elftal ondergebracht in een stichting, die de wedstrijden organiseert. Er zijn al enkele aansprekende clubs te gast geweest voor een oefenwedstrijd

VIDEO overzicht tegenstanders Zeeuws Elftal sinds 2006

Ambities-Zeeuws-Elftal-overzicht-tegenstan-ZNO160619NT
Beste spelers
Op zaterdag 23 juli speelt het Zeeuws Elftal in Zierikzee tegen FC Dordrecht. De kans is groot dat het Zeeuws Elftal dan niet over de beste spelers beschikt omdat de hoofdklassers Hoek en Vlissingen al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten. Diezelfde dag speelt Vlissingen tegen Barendrecht. Hoek speelt tegen GVVV.

VIDEO: Wellicht kunnen clubs nog stap richting Zeeuws Elftal zetten"

Ambities-Zeeuws-elftal-Roelse-beschikbaarh-ZNO160619PU
Jubileumwedstrijd
Vrijdag speelde het Zeeuws Elftal een oefenwedstrijd tegen VC Vlissingen vanwege het 100-jarig bestaan van de hoofdklasser. De wedstrijd eindigde in 2-2.
Reguillo Vandepitte
Na afloop van de wedstrijd liet aanvoerder Reguillo Vandepitte (Hoek) weten dat hij het leuk vindt om voor het Zeeuws Elftal te spelen. "Je hoort dan toch een beetje bij de beste spelers van Zeeland en daar mag je best trots op zijn."

VIDEO: "Spelen tegen topclubs is het mooiste"

Ambities-Zeeuws-elftal-Vandepitte-ZNO160619CJ
Foto's: Paul ten Hacken