Challenger Zeeland mogelijk naar andere datum (video)

Challenger Zeeland mogelijk naar andere datum (video)
Challenger Zeeland mogelijk naar andere datum (video) © OZ
MIDDELBURG - Roland Garros
Van Buren wil in september een beslissing nemen over een mogelijke opwaardering van het vrouwen- of mannentoernooi. Later wordt bekend of het toernooi ook naar een andere datum gaat verhuizen. Volgens Van Buren zijn er twee opties: in september of net voor het graveltoernooi van Roland Garros. 
Challenger-Zeeland-deelnemersveld-toekomst-ZNO160619YW
Jevgenia Rodina
Bij de vrouwen is Jevgenia Rodina uit Rusland de hoogstgeplaatste speelster. Rodina won Challenger Zeeland al in 2014 en staat op de wereldranglijst rond de 120e plaats. De uit Zieirkzee afkomstige Lesley Kerkhove is als tweede geplaatst.
Arantxa Rus
De organisatie probeert Arantxa Rus nog naar Middelburg te halen. Er is in Middelburg 25.000 dollar beschikbaar aan prijzengeld voor het vrouwentoernooi. 
Challenger-Zeeland-deelnemersveld-vrouwen-ZNO160619WD
Antal van der Duim
Voor de mannen is er 10.000 dollar beschikbaar aan prijzengeld. Antal van der Duim uit Heerenveen de hoogstgeplaatste speler. Van der Duim staat net niet op de top tweehonderd op de wereldranglijst. Verder doen er enkele talenten mee en zijn er wildcards voor de Zeeuwse talenten Daniel de Jong uit Vlissingen en Daan Hendriks uit Goes. 
Challenger-Zeeland-deelnemersveld-mannen-ZNO160619DO
Finales
Komend weekend begint begint de zevende editie van Challenger Zeeland. Op zondag 3 juli zijn de finales. De wedstrijden worden gespeeld op tennispark De Veste van MLTC. De toegang is gratis.