'Vakantiepark Nollebos geen economische boost' (video)

'Vakantiepark Nollebos geen economische boost' (video)
'Vakantiepark Nollebos geen economische boost' (video) © OZ
Plannen Nollebos 2
VLISSINGEN - Belgen
Volgens Naudts blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Kusttoerisme van de HZ Hogeschool of Applied Sciences, dat de appartementen zullen worden verkocht aan Belgen. Die gaan de appartementen volgens onderzoek niet verhuren, maar voor zichzelf houden. "Die Belgen zullen hier gemiddeld zo'n 10 keer per jaar zijn", zegt Naudts. Volgens hem gaan de Belgische eigenaren van de appartementen niet in de omgeving eten of winkelen, maar blijven ze in hun appartement en brengen ze hun eigen eten mee. 
Banen
Ook levert het onderhoud van de parken niet veel banen op in de omgeving. "Uit vergelijking met soortgelijke parken blijkt dat in het drukke hoogseizoen 20 mensen in zo'n groot park aan de slag zijn voor onderhoud; in de rustige winterperiode maar een paar", aldus Naudts.
Nollebos
Nollebos © OZ
Vakantiehuizen
Actievoerders zamelden vorig jaar al 7000 handtekeningen in, nadat ze hoorden dat er mogelijk vakantiehuizen en een hotel in het Nollebos kwamen. De partijen die donderdag in de gemeenteraad komen vertellen,  zijn ontwikkelaar Ecoparks, Swaenenburgh Recreatie en familiepark de Kanovijver.

Stilzwijgen

Swaenenburgh Recreatie, die nu een grote sauna in het Nollebos uitbaat, heeft nu al enkele vakantiehuizen in het Nollebos. Het bedrijf heeft al vaker aangegeven, flink uit te willen breiden. De gemeente liet weten, in principe wel oren te hebben naar een recreatiegebied in het Nollebos. Voorafgaand aan de informatieavond op het gemeentehuis, willen zowel Swaenenburgh Recreatie als De Kanovijver geen commentaar geven.