Enkel een wonder kan COC Zeeland redden (video)

Enkel een wonder kan COC Zeeland redden (video)
Enkel een wonder kan COC Zeeland redden (video) © OZ
COC Zeeland 1

'Slechte zaak'

Als er vanavond geen nieuw bestuur gevormd kan worden op de ledenvergadering is het over en uit met het COC Zeeland en sluit ook het COC café in Middelburg de deuren. Als dat gebeurt zou Zeeland de enige provincie zijn in Nederland die geen COC heeft en dat is in een tijd waar de intolerantie toeneemt een slechte zaak volgens de tijdelijk voorzitter Ad Bakhuizen.
COC café 
Het COC café 'Glam!' in de Lange Noordstraat in Middelburg is de thuisbasis van het COC Zeeland en ook daar hebben ze een chronisch tekort aan vrijwilligers. Het café is twee dagen per week open, op donderdag- en zaterdagavond. 
COC café Glam in Middelburg
COC café Glam in Middelburg © OZ

Sluiting COC café

De landelijke federatie van het COC heeft het COC Zeeland geadviseerd om het café te sluiten omdat het vooral een kostenpost zou zijn en er te weinig bezoekers komen om het café rendabel te laten zijn. Toch is het café voor een aantal jongeren een dierbare plek in Middelburg. Ian Snel en Hilde van de Berg zijn net afgestudeerd aan de UCR. De keuze om in Middelburg te studeren werd voor hen mede bepaald door de aanwezigheid van een COC in Zeeland. 
COC Zeeland 2

Minder jongeren

Het verdwijnen van een COC in Zeeland en de sluiting van het COC café zou kunnen betekenen dat er minder jonge mensen naar Zeeland komen om aan de universiteit of Hogeschool Zeeland te studeren. Maar Zeeuwse jongeren zouden ook kunnen vertrekken uit Zeeland omdat ze zich niet gesteund voelen in Zeeland.