Zeeland wordt wakker: Spoor, wateroverlast en vis

Zeeland wordt wakker: Spoor, wateroverlast en vis
Zeeland wordt wakker: Spoor, wateroverlast en vis © OZ
Spoor door Goes
Spoor door Goes © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Omwonenden van het spoor in Goes houden twee tot drie jaar langer last van trillingen. Het spoor wordt later en op een andere manier aangepakt dan was afgesproken. Wethouder Loes Meeuwisse informeert de gemeenteraad hier vanavond over.
wateroverlast in Yerseke
wateroverlast in Yerseke © oz

Wateroverlast

De inwoners van Yerseke moeten voorlopig rekening blijven houden met wateroverlast bij hevige buien. Een tijdelijke oplossing voor de wateroverlast komt er niet volgens de gemeente Reimerswaal. De gemeente is bezig met een afwateringssysteem naar de Molenpolder, maar de onderhandelingen daarover zitten muurvast.
Vissen in de verkoop
Vissen in de verkoop © OZ

Visopleiding

In Goes kan vanaf augustus een mbo-opleiding tot verkoopmedewerker vis of visspecialist worden gevolgd. Zeeuwse jongeren moest daarvoor tot nu toe naar Rijswijk of naar Best.
Lesley Kerkhove
Lesley Kerkhove © Orange Pictures

Kerkhove

De uit Zierikzee afkomstige tennisster Lesley Kerkhove speelt dinsdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Wimbledon tegen Lauren Davis uit Amerika. De 22-jarige Davis is als zesde geplaatst in het kwalificatietoernooi.

Weer

De dag begint grijs met laaghangende bewolking en nevel. Lokaal valt ook wat motregen. Vanmiddag breekt de zon zo nu en dan door en is er plaatselijk een bui mogelijk. De zuidwestenwind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 4 en het wordt tussen 19 en 21 graden.