'In de luxere winkels wordt nog wel geld uitgegeven' (video)

'In de luxere winkels wordt nog wel geld uitgegeven' (video)
'In de luxere winkels wordt nog wel geld uitgegeven' (video) © Omroep Zeeland
Cijfers toeristisch Zeeland

Moeilijk

GOES - Volgens de laatste cijfers van het Kenniscentrum Kusttoerisme werd er bij een uitstapje in 2015 een derde minder uitgegeven dan in 2012. Vooral het aantal winkeluitstapjes -ofwel funshoppen- liep flink terug. Het ondernemersplatform Goes herkent dat beeld niet volledig.

Belg

Roland Goovers: "Natuurlijk merkten we de gevolgen van de economische crisis. Maar dat er een derde minder is uitgegeven, dat lijkt me echt veel. Bovendien is het voor ons moeilijk uit te vinden wie een dagtoerist is en wie niet. Een Belg herken je, maar een Zeeuwse dagtoerist?" Volgens Goovers werd en wordt er in de Goese  luxere winkels wel volop geld uitgegeven. "Vooral Belgen en Duitsers trekken daar graag de portemonnee open." 
© OZ

Belangrijk

Dagtoerisme is van groot belang voor de Zeeuwse toeristische sector. Landelijk daalde het aantal uitstapjes met zo'n 10 procent, maar in Zeeland met maar liefst 25 procent; in plaats van 5,1 miljoen bezoekers nog maar 3,9 miljoen bezoekers. Als we het winkelen eruit lichten zijn de Zeeuwen nog veel sterker in de meerderheid: 87 procent van alle funshoppers in Zeeland is Zeeuw. De Zeeuwen zelf zijn de grootste oorzaak van de flinke omzetdaling.
Cijfers toeristisch Zeeland