Jongeren blijven aanhaken bij hengelsport (video)

Jongeren blijven aanhaken bij hengelsport (video)
Jongeren blijven aanhaken bij hengelsport (video)
Hengelsport

Hulpmiddelen

VLISSINGEN - Koelboxen, stretchers, tenten, elektronische verklikkers, onderwatercamera's en verlichte dobbers, een greep uit de voorraad nieuwe hulpmiddelen die bij het vissen horen.

Technische snufjes

Jan Peter Davidse heeft een sportviswinkel in Vlissingen en zag dat de sport uitgebreid werd met technische snufjes en dat zijn klanten daar graag gebruik van maken. Maar hij geeft aan dat er ook nog steeds met de meest simpele hengel vis gevangen kan worden. Hij schrijft de populariteit van het vissen ook toe aan de vis-programma's op televisie en internet.
Hengelsport
Hengelsport

Jeugdleden

Sportvisserij zit al jaren in de lift. In 2005 waren in Nederland 360.00 aangesloten sportvissers, in 2014 waren dat er 525.000. Zeeland valt onder de afdeling Zuid-West Nederland van de vereniging Sportvisserij Nederland en die afdeling kent 155.000 aangesloten vissers. Daar zijn veel jeugdleden bij.

Zoet water

Volgens Piet Hollestelle van de Eerste Goese Hengelvereniging is hun ledenbestand in 30 jaar verdubbeld. De vereniging kent nu zo'n 1000 leden. Hij zegt dat steeds meer leden vissen in zoet water ten opzichte van 10 jaar geleden.
© OZ

Motivatie

Jeugdlid Martijn Wisse is jeugdlid van de Eerste Goese Hengelvereniging is 13 jaar en vist al 6 jaar. Hij werd onlangs open Zeeuws Jeugd Kampioen Kustvissen. Zijn verzameling materiaal om te vissen is behoorlijk uitgebreid. Vissen doet hij in zowel zout als in zoet water. Volgens hem zijn de laatste tijd meer jongeren met een hengel op diverse visplekken te zien. Toen hij zich aansloot bij de visvereniging volgden al snel 6 van zijn vrienden.

Gevecht

Voor Martijn hoeven de nieuwste technische snufjes niet zo, maar hij gebruikt wel een multifunctionele viskar die van alle gemakken is voorzien. Zijn motivatie om te gaan vissen? Aan de ene kant vindt hij het heerlijk om buiten te zijn en hij geniet van het gevecht met de vissen.