Zeeland aast op vijfde fietsster

Zeeland aast op vijfde fietsster
Zeeland aast op vijfde fietsster © OZ
© OZ

Aantrekkelijker

MIDDELBURG - De afgelopen tijd is er veel gebeurd om de provincie nog aantrekkelijker te maken voor fietsen. Schönknecht: "We hebben het buitendijks fietsen met binnendijks fietsen verbonden. De borden zijn daarop aangepast, zodat je niet meer onverwachts op een hek stuit." Verder heeft het fietsknooppuntensysteem een update gekregen. De promotie van Zeeland als fietsprovincie krijgt een nieuwe impuls. "En we hebben natuurlijk onze fietspontjes, daarmee onderscheiden we ons echt van de rest van Nederland.

Michelin-sterren

De fietsmogelijkheden in Zeeland zijn volgens Schönknecht uniek voor Nederland. "We willen nu aan het hele land laten zien wat we te bieden hebben aan fiestpaden en voorzieningen." Volgend jaar worden de fietssterren opnieuw uitgereikt. Een spannend moment voor Schönknecht. "Je kunt het vergelijken met de uitreiking van de Michelinsterren aan topkoks."

Vijfde ster

Schönknecht: "Wij willen gewoon die vijfde ster erbij hebben. Dat is één van de ambities van het provinciebestuur en dat moeten we voor elkaar krijgen. Lukt het niet dit jaar, dan moet het maar volgend jaar. Maar die vijfde ster wil ik binnen halen."