Zeeland wordt wakker: AZC-nee, bewonersavond en kademuur

Zeeland wordt wakker: AZC-nee, bewonersavond en kademuur
Zeeland wordt wakker: AZC-nee, bewonersavond en kademuur © OZ
Autobrand in Sluiskil
Autobrand in Sluiskil © Politie Zeeland
OOST-SOUBURG - Een auto is woensdagmorgen in Sluiskil volledig uitgebrand. De politie zoekt getuigen, omdat er mogelijk sprake is van brandstichting.
Protest tegen komst azc in gemeente Borsele
Protest tegen komst azc in gemeente Borsele © OZ
'S-GRAVENPOLDER - De rondetafelgesprekken tussen gemeente en inwoners in het dorpshuis "Ons Dorpsleven" in 's-Gravenpolder zijn rustig verlopen. Zo'n 200 protesterende bewoners, die buiten stonden, zijn wel boos over de komst van een azc en voelen er niets voor. De sfeer bleef rustig, maar niet gelaten.
© OZ

Bewonersavond

De gemeente Reimerswaal organiseert vanavond een bewonersavond voor inwoners uit Yerseke, die afgelopen donderdag zijn getroffen door hevige regenval. Dinsdag werd in het gebied een brief huis aan huis verspreid. De bewonersavond is vooral bedoeld om vragen aan de gemeente te stellen en wordt in het multi functioneel centrum Tehaere in Yerseke gehouden.
© OZ

Kademuur

Het heeft wat langer geduurd door eerdere problemen met verontreinigde grond, maar in Zierikzee wordt deze weken de laatste hand gelegd aan de kademuur bij de Vissersdijk. Maar die muur die er nu wordt aangelegd is puur voor de sier.
Zonnetje boven Middelburg
Zonnetje boven Middelburg © Petra Hubregtse

Weer

Perioden met zon, vrijwel overal droog en het wordt vanmiddag een graad of 24. De zuidelijke wind is zwak tot matig.