Info-avond AZC 's-Gravenpolder verloopt rustig

Info-avond AZC 's-Gravenpolder verloopt rustig
Info-avond AZC 's-Gravenpolder verloopt rustig © Omroep Zeeland

'S-GRAVENPOLDER - — Jannes Goedbloed (@jgoedbloed)
">

Petitie

Burgemeester Jaap Gelok kwam naar buiten om een petitie met ruim 1000 handtekeningen in ontvangst te nemen. Dat gebeurde onder boegeroep van de protesterende bewoners. 

Beslissing

Bewoners hebben het gevoel dat de beslissing over de komst van een azc voor 300 tot 500 bewoners naar 's-Gravenpolder al genomen is. De kritiek is dan ook dat er slecht gecommuniceerd wordt door de gemeente naar de bewoners.

's-Heer Abskerke

"De gemeente heeft alleen oog voor 's-Gravenpolder, maar wat te denken van 's-Heer Abskerke, dat ook vlakbij ligt, wij worden niet gehoord," zegt een bewoner van het 350 zielen tellende dorp. "Wij hebben moeite met het aantal mensen dat in het azc zal worden opgevangen en de buurt zal verkennen. De opvangplek komt trouwens op het grondgebied van 's-Heer Abskerke te liggen."

Bed & breakfast

"Ik heb met veel moeite een vergunning gekregen om een bed & breakfast te mogen beginnen," zegt een vrouw. "Dat had te maken met een gasleiding die vlakbij door de grond loopt. Ik woon op nog geen 300 meter van de plek waar nu een azc zomaar zal worden gebouwd. Ik kan wel gedag zeggen tegen mijn plannen voor een bed & breakfast."