Hoop blijft op technisch university college

Hoop blijft op technisch university college
Hoop blijft op technisch university college © OZ
© oz

Ambitieus

MIDDELBURG - De TU Eindhoven stelt wel een aantal voorwaarden aan de plannen, die ze als 'erg ambitieus' omschrijft. Zo moet Zeeland zelf voor het geld zorgen. De huidige plannen voor een Zeeuwse technische universiteit kosten minimaal 25 miljoen euro. Dat geld is onder meer nodig voor huisvesting en het opzetten van een laboratorium.

Toestemming
Ook stelt de TU Eindhoven als voorwaarde dat er genoeg hoogleraren zijn die in Zeeland aan de slag willen. Verder is er toestemming van het Rijk nodig voor een technisch university college in Middelburg.

Bedrijfsleven

De provincie heeft in het gesprek het belang benadrukt van de technische onderwijsinstelling voor Zeeland. Gedeputeerde Harry van der Maas: "Wij willen studenten aan onze regio binden. Het bedrijfsleven hier heeft goed opgeleid personeel nodig. Daarom willen we de opleidingen van het university college afstemmen op wat Zeeuwse bedrijven nodig hebben."

Plan bijstellen
Van der Maas zegt na afloop van het gesprek niet uit te sluiten dat de plannen moeten worden aangepast. Nu gaat de provincie nog voor een university college met 600 studenten. "Als dat nodig is voor de haalbaarheid kunnen we de plannen bijstellen en voor een andere opzet kiezen."