Provincie wil Tour opnieuw naar Zeeland halen (video)

Provincie wil Tour opnieuw naar Zeeland halen (video)
Provincie wil Tour opnieuw naar Zeeland halen (video) © OZ
Instart 1
OOST-SOUBURG - Lobbyen
Vorig jaar finishte de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans. Hier ging een flinke lobby aan vooraf. Zeeland zal niet de enige zijn die aast op een touretappe in de toekomst. Jo-Annes de Bat zegt het dan ook belangrijk te vinden om de contacten warm te houden. 

Antwerpen 2020

Het is geen geheim dat Antwerpen er alles aan doet om de Tourstart van 2020 binnen te halen. Dat zou een mooi moment voor Zeeland kunnen zijn om nog eens in te springen. De sponsoren die hielpen bij de komst van de Tour van vorig jaar, zijn ook bij een volgende gelegenheid bereid om weer financieel te helpen. 
Sponsoren-Tour-ZNO160622WN
Toeschouwers
De Touretappe naar Neeltje Jans van 5 juli 2015 staat bij veel wielerliefhebbers nog in het geheugen gegrift. De waaierrit zorgde voor veel spanning. Uiteindelijk bleek de koers zelfs beslissend voor het verdere verloop van de Tour de France die gewonnen werd door de Brit Chris Froome. Maar er was ook een kanttekening. Mede dankzij het slechte weer stonden er weinig toeschouwers langs de kant. De Zeeuwse Tourorganisatie kreeg kritiek nadat zij in hun rapport lieten lijken alsof er veel meer bezoekers langs de weg stonden. De meningen op straat over een nieuwe Zeeuwse touretappe zijn dan ook verdeeld. 
Straatrreacties-Tour-ZNO160622VI