Van Sloewegdebacle naar Sloewegsucces (video)

Van Sloewegdebacle naar Sloewegsucces (video)
Van Sloewegdebacle naar Sloewegsucces (video) © OZ
Reportage oplevering nieuwe Sloeweg

'Vertrouwen'

'S-HEERENHOEK - Een jaar geleden begon Harry van der Maas aan de lastige taak om de Sloeweg weer op de rit te krijgen. Als nieuwe gedeputeerde van Infrastructuur was zijn grote doel om vooral weer aan het vertrouwen te werken. "Het was een enorme klus, waar de mensen hier hard aan hebben gewerkt. Ik ben zelf regelmatig gaan kijken om met de mensen te praten en om de vorderingen zelf te zien."
Gedeputeerde Harry van der Maas is politiek verantwoordelijk voor de Sloeweg
Gedeputeerde Harry van der Maas is politiek verantwoordelijk voor de Sloeweg © OZ
Piekeren
Van der Maas heeft niet wakker gelegen van de problemen met de nieuwe Sloeweg. "Maar ik heb natuurlijk wel mijn piekermomenten gehad. Vooral over de vraag: Hoe krijg ik grip op dit project." Die grip heeft hij gekregen door zich over alles tot in detail te laten informeren. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat er voor mij geen grote of kleine problemen bestaan. Elk probleem is voor mij groot en daarover wil ik worden geïnformeerd.
Yes!-momenten
Na alle tegenslagen bij de weg, waren de mensen die eraan werken, ook weleens toe aan goed nieuws. Daarom liet Van der Maas zich niet alleen informeren over de problemen, maar ook over de successen. "Die waren er gelukkig ook en dan moet je ook een klein feestje vieren."
Zeeuwse elementen Sloeweg
Zeeuwse elementen Sloeweg © OZ
Echt Zeeuws
De nieuwe weg is nu zo goed als klaar en hij wordt donderdag 30 juni opgeleverd. Bij de aanleg is veel aandacht besteed aan de inpassing in het landschap. En de viaducten zijn voorzien van Zeeuwse elementen, zoals paalhoofden en basaltblokken. Van der Maas: "Dat maakt de weg echt Zeeuws. Wat dat betreft is het project geslaagd."
Werkzaamheden Sloeweg
Werkzaamheden Sloeweg © OZ
Kruispunt
De nieuwe Sloeweg is nog niet helemaal af. Over het kruispunt met de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg moet nog een besluit worden genomen. Dat gebeurt na de zomervakantie.
Luister hier naar de radioreportage over de nieuwe Sloeweg:
ITEM Redder Sloeweg