Zeeland wordt wakker: overtrekkend noodweer, pizza, prinsjesfestival

Zeeland wordt wakker: overtrekkend noodweer, pizza, prinsjesfestival
Zeeland wordt wakker: overtrekkend noodweer, pizza, prinsjesfestival © OZ
Onweer boven Vlissingen
Onweer boven Vlissingen © Verzeeuwigd | Ronald Verhage

Noodweer

OOST-SOUBURG - Het noodweer waarvoor het KNMI 'code geel' afkondigde, lijkt in de nacht grotendeels net aan Zeeland voorbij te zijn gegaan. Vanuit Burgh-Haamstede wordt wel een wolkbreuk gemeld: 48 millimeter regen. Op de Zuid-Hollandse eilanden waar het weer huishield, regende het meldingen van overlast.
© OZ

Pizza

De oostbuis van de Westerscheldetunnel is woensdag ruim twee uur afgesloten geweest. Acht auto's botsten op elkaar in de richting van Borsele. Door het langdurige oponthoud werd van de nood een deugd gemaakt. De ene persoon bestelde en kreeg een pizza, de ander trok een flesje bier open.
© OZ

Gastheer

Zeeland is dit jaar gastheer van het Prinsjesfestival; een evenement in de week voorafgaand aan Prinsjesdag. Tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag staat het thema 'Democratie van wetboek tot Facebook' centraal. Zeeland bouwt het perscentrum Nieuwspoort, waar het festival wordt gehouden, een week lang om tot een eigen 'ambassade'. 
© oz

Spoorbomen

Door een defecte, lege autotrein zijn de spoorbomen in Goes op twee overgangen bijna twee uur gesloten geweest. Het ging om de overgangen bij Kloetinge en op de Buys Ballotstraat. De defecte trein werd uiteindelijk weggesleept.

Weer

De dag begint bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. Vanmiddag zon, en later op de middag en vanavond weer kans op regen- en onweersbuien, lokaal met hagel en windstoten