Noodweer treft Schouwen, boom op auto

Noodweer treft Schouwen, boom op auto
Noodweer treft Schouwen, boom op auto © Richard den Boer / Twitter

BURGH-HAAMSTEDE - — OVBH (@OVBH)
">

Ontruimd

De openbare basisschool Theo Thijssen uit Zierikzee heeft vannacht het schoolkamp in Renesse ontruimd. Groep 7 en 8 verbleven deze week op camping Julianahoeve. Directeur André Koster had gisteravond nog contact gehad met de groepsleerkrachten die op het kamp waren.

Tenten in de lucht

''Om twaalf uur was er nog niets aan de hand. Maar een paar uur later ging het helemaal fout. De partytent vloog de lucht in en de tenten gingen plat.'' De kinderen zijn vervolgens verzameld in een gebouw op de camping en de ouders zijn gebeld om de kinderen op te halen. Die zijn vervolgens opgevangen op school. ''Ik zit 35 jaar in het onderwijs, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt; dat we een schoolkamp moesten ontruimen. Maar gelukkig is iedereen veilig, dat is het belangrijkste,'' aldus Koster.

— Annet (@annetschut)
">
Niet meer kamperen
Vanmorgen zijn de kinderen thuis, maar vanmiddag gaat het schoolkamp verder. Maar gekampeerd wordt er volgens Koster niet meer. ''We hebben een alternatief programma in elkaar gedraaid, waarbij we zo veel mogelijk doen wat we toch al van plan waren. Eind van de middag gaan we eten in een strandpaviljoen en morgen doen we een dagje Port Zélande.'' Morgen worden ook de fietsen opgehaald. ''Gezien de weersverwachting laat ik ze niet naar huis fietsen. Het is even genoeg geweest.'' 

— Annet (@annetschut)
">

Hemelwater

Verderop in Burgh-Haamstede kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. In de nacht werd 48 millimeter geregistreerd waarvan 40 in amper een uur tijd. 's Morgens kwam daar nog eens 12 millimeter.

— Richard den Boer (@OE_GGP_Richard)
">

Boom

Aan het Schoolplein in Haamstede viel een boom op een auto. Het voertuig is totaal verwoest. Volgens een omwonende is de boom mogelijk geraakt door de bliksem. 

— Annet (@annetschut)
">

— La Vie (@lavierenesse)
">