Meer overvallen en straatroven, inbraken gedaald

Meer overvallen en straatroven, inbraken gedaald
Meer overvallen en straatroven, inbraken gedaald © OZ
Politie
Politie © OZ

Overvallen

OOST-SOUBURG - In 2015 waren er vijf overvallen tot en met mei. Dit jaar waren dat er in dezelfde periode elf. Districtschef van de politie Ronald Weydema merkt daarbij op dat er bij de meeste overvallen een andere reden lijkt te zijn voor de overval. Zo zijn zowel dader als slachtoffer in sommige gevallen actief in het criminele circuit. De kans dat een overvaller zomaar bij iemand op stoep staat, wordt volgens Weydema kleiner.

Straatroof

Ook het aantal straatroven neemt toe: van zes vorig jaar naar tien in 2016. De buit van een straatroof is vaak niet groter dan een tasje of een telefoon. De overvallers komen vaak uit de buurt. Het lukt de politie bijna altijd om de zaak op te lossen.

Inbraken

Het aantal inbraken in Zeeland is wel fors gedaald. In de eerste vijf maanden van 2015 werd er 448 keer ingebroken. In 2016 ligt dat aantal op 321 keer. Vooral in Middelburg en Vlissingen daalde het aantal inbraken flink. Dat komt volgens Weydema mede omdat er op Walcheren meerder inbrekers zijn opgepakt die van meerdere inbraken worden verdacht.