Onrustige presentatie plannen Nollebos

Onrustige presentatie plannen Nollebos
Onrustige presentatie plannen Nollebos © OZ

VLISSINGEN - — Ariane Lafort (@Ariane66)
">
Storing
Vanwege de verwachtte grote publieke belangstelling voor de vergadering, had de gemeente Vlissingen een extra zaal gereserveerd waar belangstellenden de vergadering op een beeldscherm konden volgen. Door een technische storing was de presentatie alleen moeilijk te volgen. De boze aanwezigen veroorzaakten daarop een opstootje in de hal van het gemeentehuis. De technische problemen waren snel weer opgelost, waarna de presentatie opnieuw kon beginnen.
ITEM Nollebosplannen gepresenteerd

— Ariane Lafort (@Ariane66)
">
Huisjes en hotel
De Kanovijver en Sauna Swaenenburgh, initiatiefnemers van de plannen voor het Nollebos, willen 240 huisjes en een hotel in het Nollebos bouwen. In de plannen is de bebouwing ruim opgezet. De huisjes moeten groene daken krijgen. Ook moet er volgens de projectontwikkelaar een parkeerterrein voor 400 auto´s komen. Ondanks de komst van de huisjes en het hotel, blijft het park open voor wandelaars. 
Tegenstanders 
De bebouwing van het Nollebos zorgt voor onrust in Vlissingen. Vorig jaar lekte schetsen van de plannen uit. Actievoerders reageerden hier furieus op. Tegenstanders haalden vorig jaar al in korte tijd 7000 handtekeningen tegen de bebouwing van het Nollebos op. Tegenstanders zijn het niet eens met de projectontwikkelaar dat de plannen voor het Nollebos een economische oppepper voor de omgeving betekenen.