Zeeland wordt wakker: Nollebos, radicalisatie en social media

Zeeland wordt wakker: Nollebos, radicalisatie en social media
Zeeland wordt wakker: Nollebos, radicalisatie en social media © OZ
Opstootje bij de presentatie van de plannen van het Nollebos
Opstootje bij de presentatie van de plannen van het Nollebos © OZ

Nollebos

OOST-SOUBURG - De gemeenteraad van Vlissingen kreeg donderdag onder grote publieke belangstelling de plannen van een projectontwikkelaar voor het Nollebos. De projectontwikkelaar wil 240 huisjes en een hotel in het Nollebos bouwen. Toen de videoverbinding met de ruimte waar het publiek de vergadering volgde haperde, ontstond er een opstootje in de hal. 
Politie
Politie © OZ
Radicalisering
Zestien Zeeuwen worden door de politie in de gaten gehouden vanwege hun radicale denkbeelden. Een van hen zit in de cel, maar dat heeft niets met terrorisme te maken.
10 jaar Twitter: de (Zeeuwse) weetjes
10 jaar Twitter: de (Zeeuwse) weetjes
Verslavend
Social media zijn verslavend, zegt neurowetenschapper Roeland Dietvorst. Volgens Dietvorst kunnen social media zelfs zo verslavend zijn, dat het levensgevaarlijk is. Bij elke like wordt het genotcentrum getriggerd. "Het werkt net zoals alcohol en drugs. Je wilt er meer van. Niet per se omdat het zo lekker is maar omdat het genotcentrum geactiveerd wordt", aldus Dietvorst.
Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud © FEI

Winst

Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft goede zaken gedaan bij de CHIO in Rotterdam. De dressuurruiter won de Grand Prix met zijn paard Glock's Johnson. Hans Peter Minderhoud is hoogst waarschijnlijk de enige Zeeuw die in actie komt op de Olympische Spelen in Rio. Het CHIO in Rotterdam is de laatste échte grote wedstrijd voor de Spelen. 

Weer

Vanochtend vrij veel wolken, vanuit het westen meer zon. Zeer lokaal nog een bui. Zwakke to matige westenwind en 20 tot 22 graden.