Schouwen-Duiveland onderzoekt draagvlak voor azc

Schouwen-Duiveland onderzoekt draagvlak voor azc
Schouwen-Duiveland onderzoekt draagvlak voor azc © OZ
© Peter en Miranda Schrier, Goes

Besloten

ZIERIKZEE - In een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis waren donderdagavond ruim 50 direct omwonenden van de drie mogelijke opvanglocaties voor vluchtelingen aanwezig. De bijeenkomst met de bewoners die rondom de locaties aan de Zandweg, Oudeweg en het bedrijventerrein Gouwepoort in Zierikzee wonen, verliep volgens de gemeente rustig.

Omgevingsvergunning

Burgemeester Rabelink vertelde de aanwezigen wat de laatste stand van zaken is en wat het vervolgproces wordt. Zo moet bijvoorbeeld een omgevingsvergunning worden aangevraagd die het mogelijk maakt om op de locatie tijdelijke woningen neer te zetten.

Geen antwoorden

Bewoners kwamen met vragen over verkeersveiligheid, bereikbaarheid van voorzieningen, eventuele inkomstenderving, hoe de tijdelijke woningen eruit zullen zien en wat de samenstelling van de groep gaat zijn. Daar kon de gemeente geen antwoord op geven. 

COA

De gemeente wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben of het op een van de drie locaties inderdaad mogelijk is een azc in te richten. Vervolgens zullen er gesprekken plaatsvinden tussen gemeente en COA over de duur van de opvang, de omvang van de groep en zaken als (verkeers)veiligheid.

Besluit

Pas als dit alles duidelijk is, neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de komst van een azc. De verwachting is dat dit pas na de zomer zal zijn.