'U heeft wel met het meisje gepraat, maar niet met de ouders'

'U heeft wel met het meisje gepraat, maar niet met de ouders'
'U heeft wel met het meisje gepraat, maar niet met de ouders' © OZ
University College Roosevelt
University College Roosevelt © OZ
MIDDELBURG - Verkering
De initiatiefnemers voor zo'n Zeeuwse technische universiteit zagen vanaf het begin de TU Eindhoven als ideale partner. Het maakte op fractievoorzitter Kees Bierens van de VVD de indruk dat Zeeland graag verkering met Eindhoven wil, daar met iedereen over heeft gepraat, behalve met het meisje zelf.
Ouders
Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas weerlegde dat en zei dat er vanaf dag 1 met hoogleraren uit Eindhoven is gesproken, maar niet met de directie. Daarop stelde Bierens zijn analyse bij: "Ik begrijp dat u wel met het meisje heeft gepraat, maar nog niet met de ouders."

Zorgen

Ook de ChristenUnie, GroenLinks en het CDA spraken hun zorgen uit over de laatste ontwikkelingen. Komt er toestemming van het Rijk voor een universitycollege via een macrodoelmatigheidstoets, wilde de ChristenUnie weten. GroenLinks vraagt zich af of Zeeland niet té enthousiast geweest.

Andere universiteit

Ook het CDA schrok deze week van de berichtgeving. Maar nu gedeputeerde Van der Maas heeft aangegeven dat de gesprekken doorgaan, desnoods met een andere technische universiteit, heeft het CDA weer hoop op een goede afloop.