Cupi en Marja: de Muppets van Oostkapelle (video)

Cupi en Marja: de Muppets van Oostkapelle (video)
Cupi en Marja: de Muppets van Oostkapelle (video) © OZ
Verkeersregelaarsduo video 1

Muppets

OOSTKAPELLE - Rescue, de Kustmarathon, Bevrijdingsfestival of de Oostkapelse dag, Cupi en Marja zijn er bij. "We vinden het gewoon leuk," zegt Marja met een grote glimlach. Cupi vult aan: "We doen het ook om de mensen een fijne dag te bezorgen. Het mooiste is als ze je bedanken." Het enthousiaste duo staat zo regelmatig met het herkenbare felgekleurde jasje langs de weg dat ze van bezoekers al verschillende bijnamen hebben gekregen, zoals 'de Muppets'.
Verkeersregelaarsduo video 2

Tegen een stootje

Het begon een paar jaar geleden met de vraag of zij het verkeer wilden regelen bij het Glazen Huis in Oostkapelle. De twee vriendinnen kregen een cursus en gingen het avontuur aan. Ze regelen het verkeer, wijzen mensen de weg en zorgen dat alles vlotjes verloopt. Marja: "Je maakt van alles mee als verkeersregelaar. Het contact met de mensen vinden we erg leuk. Soms reageren bezoekers minder leuk zoals laatst op Bevrijdingsdag in Vlissingen. Maar wij kunnen wel tegen een stootje!"
Verkeersregelaarsduo video 3

Pittige vragen

Zonder verkeersregelaars zouden veel evenementen niet door kunnen gaan. Organisaties zijn sinds 2009 verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Beroepsverkeersregelaars zijn te duur en dus wordt vaak een beroep gedaan op vrijwilligers. "Elk jaar weer moeten we examen doen via internet om evenementenverkeersregelaar te kunnen zijn. Daar zitten nog best pittige vragen tussen hoor," aldus Marja.