Hoe de Willem Ruys in Vlissingen te water ging en wereldnieuws werd (video)

Hoe de Willem Ruys in Vlissingen te water ging en wereldnieuws werd (video)
Hoe de Willem Ruys in Vlissingen te water ging en wereldnieuws werd (video) © OZ
Willem Ruys 70 jaar
VLISSINGEN - Oorlog
De Willem Ruys wordt in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Door de oorlog loopt de bouw vertraging op. En dat is voor veel Vlissingers de redding want tijdens de bombardementen schuilen ze onder het schip. En daar komt bij dat in het schip zout water omgezet kan worden naar zoet drinkwater. Ook voor de Duitsers is dat een uitkomst en dus reden om het schip te sparen. 
Scheepsmodel Willem Ruys
Scheepsmodel Willem Ruys © OZ

Wereldnieuws

Na de oorlog wordt de Willem Ruys eerst nog gebruikt als lijndienst tussen Indië en Nederland. In 1964 gaat het schip in de verkoop en komt het in Italiaanse handen. De naam wordt direct veranderd in Achille Lauro. Op 7 oktober 1985 wordt het schip wereldnieuws als Palestijnen het schip op de Middellandse Zee kapen.
Zeemansgraf
Na de kaping wordt er weer volop gevaren met de Achille Lauro. Maar op 30 november 1994 komt daar definitief een einde aan als er in de machinekamer brand uitbreekt. Het schip vaart op dat moment voor de kust van Somalië. Drie passagiers, waaronder één Nederlander, komen om het leven en de Achille Lauro zinkt en krijgt een zeemansgraf.
Museum Scheldewerf
De geschiedenis van de Willem Ruys wordt niet vaak belicht maar in het museum Scheldewerf in Vlissingen is er een heuse Willem Ruys kamer ingericht met onder andere een gedetailleerd modelschip. Op die manier hoopt het museum de geschiedenis in leven te houden.