Cityrun Terneuzen: ieder jaar beter en moeilijker

Cityrun Terneuzen: ieder jaar beter en moeilijker
Cityrun Terneuzen: ieder jaar beter en moeilijker © Omroep Zeeland
Havendagen-Terneuzen-cityrun-ZNO160625SX
TERNEUZEN - Deelnemers
Dit jaar deden honderdzestig deelnemers mee aan de cityrun. Ze konden door acht gebouwen of panden lopen en de organisatie blikt dan ook terug op een geslaagd evenement. De cityrun brengt geld bijeen voor de stichting Mascura, die mensen met een ernstige of chronische ziekte een beterschapswens bezorgt.

Luchtfoto

Het evenement wordt dit jaar voor de tweede keer tijdens de Havendagen van Terneuzen gehouden. Voor aanvang van de loop is vanuit een kraan een foto gemaakt van alle deelnemers die van start gingen bij het Scheldetheater. Die foto is de voorkant van een kaart die wordt gedrukt en die in de zomer aan chronisch of ernstig zieke mensen wordt gestuurd.
Havendagen
De cityrun is een idee van drie sportscholen uit Terneuzen. Tot drie jaar geleden organiseerden zij tijdens de havendagen altijd een  spinningmarathon voor het goede doel. Nu de cityrun ieder jaar groter wordt, zijn ze met de spinningsmarathon gestopt. Het is de bedoeling dat de wedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement wordt tijdens de Havendagen. 
ITEM havendagen Terneuzen