Vlaamse warendienst: we zouden precies hetzelfde doen

Vlaamse warendienst: we zouden precies hetzelfde doen
Vlaamse warendienst: we zouden precies hetzelfde doen © OZ
Mosselen en bier bij Mosselfeesten Middelburg
Mosselen en bier bij Mosselfeesten Middelburg © OZ

Gerustgesteld

OOST-SOUBURG - De dienst stelt de Vlaamse mosselliefhebbers gerust. De Vlamingen zijn de grootste afnemers van de Zeeuwse mossel en ze wachten op de officiële start van het mosselseizoen woensdag. "Door onmiddellijk een verkoopverbod uit te vaardigen, zijn geen giftige mosselen in de handel gekomen." 

Nieuw mosselseizoen

"Dit is een heel normale reactie van de Nederlanders", stelt de woordvoerder van het agentschap verder. "Ze hebben met testen ontdekt dat er mogelijk een giftige stof in zit. Daarom is beslist dat ze niet in de handel mogen komen." Volgens de autoriteit in Vlaanderen is er niets aan de hand met het oog op het nieuwe mosselseizoen. Ook met de mosselen die nu in de winkels ligt, is niets aan de hand, besluit de dienst.

In orde

Afgelopen zaterdag kwam de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met de mededeling dat bij testen op oesters en mosselen uit het oostelijk deel van de Oosterschelde de giftige stof TTX was ontdekt. Volgens de NVWA wordt de zaak nauwlettend in de gaten gehouden en zijn alle schelpdieren die nu worden verkocht in orde.