Yentl en De Boer in de race voor Neerlands Hoop 2016

Yentl en De Boer in de race voor Neerlands Hoop 2016
Yentl en De Boer in de race voor Neerlands Hoop 2016 © OZ
Yentl en De Boer - Neerlands Hoop
Yentl en De Boer - Neerlands Hoop
AMSTERDAM - Toekomstperspectief
De Neerlands Hoop gaat jaarlijks naar de meest belovende theatermakers met het grootste toekomstperspectief. Andere genomineerden zijn Eva Crutzen en Tim Fransen. Eerdere winnaars zijn onder meer Sara Kroos, Ronald Goedemondt en Ali B.
Staalkaart
De jury nomineert het duo voor de voorstelling De snoepwinkel is gesloten: "Hun eerste officiële cabaretvoorstelling is een mooie staalkaart van wat ze allemaal in huis hebben: in hun fraaie, sprookjesachtige decor zingen Yentl en De Boer sterke liedjes met een betoverende tweestemmigheid, en spelen zij afwisselende scènes over de dunne lijn tussen altruïsme en egoïsme."
Prijzen
Yentl en De Boer vielen al eerder in de prijzen. In 2013 wonnen ze de Wim Sonneveldprijs, het jaar daarop de Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied. De cabaretprijzen Neerlands Hoop en De Poelifinario zijn in 2003 door de VSCD in het leven geroepen. De uitreiking is op 25 september in Den Haag op cabaretpodium Diligentia in samenwerking met Theater PePijn. Het duo is op 31 augustus te zien op het Zeeland Nazomerfestival