De Nooijer begonnen als hoofdtrainer FC Dordrecht

De Nooijer begonnen als hoofdtrainer FC Dordrecht
De Nooijer begonnen als hoofdtrainer FC Dordrecht © Orange Pictures
De-Nooijer-hoofdtrainer-ZNO160627DL
DORDRECHT - Debuut
Gérard de Nooijer (47) maakt bij FC Dordrecht zijn debuut als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer bij de club en werkte onder de hoofdtrainers Harry van den Ham en Ernie Brandts. "Hier heb ik naartoe geleefd. Net als je eerste wedstrijd in het betaald voetbal als speler is ook dit best spannend", aldus De Nooijer voorafgaand aan de training.
Doelstelling
De Nooijer wordt in het diepe gegooid door FC Dordrecht. De club zag enkel belangrijke spelers vertrekken en werkt voor komend seizoen met een begroting die een ton lager is dan afgelopen jaar. "Het gaat niet makkelijk worden. De uitdaging is om er in te blijven", zegt De Nooijer over de doelstelling voor het komend seizoen, waarin teams voor het eerst ook vanuit de Jupiler League kunnen degraderen. "Over de doelstelling kunnen we pas over zes weken praten. Dan weten we pas of er spelers bij zijn gekomen of weg zijn gegaan en hoe de voorbereiding is geweest".
Uitdaging
Het lijkt dus hele uitdaging te worden voor de nieuwbakken hoofdtrainer uit Oost-Souburg. "Dat is niet erg. Je kunt beter een uitdaging hebben dan geen uitdaging. Ik heb er zin in", aldus De Nooijer.
FC Dordrecht in Zeeland
De komende weken is Gérard de Nooijer met FC Dordrecht ook te bewonderen in Zeeland. Op zaterdag 16 juli speelt Dordrecht tegen het Schouws Elftal in Burgh-Haamstede en een week later is het Zeeuws Elftal de tegenstander in Zierikzee. "Dat is leuk. Zeker voor mij om op Zeeuwse bodem weer een wedstrijd te spelen."