Mariekerke wil brievenbus niet kwijt

© OZ
ITEM handtekeningenactie brievenbussen

Strijdbaar

MARIEKERKE - "Ik blijf strijden tot m'n laatste snik," zegt Lein de Wolf, initiatiefnemer van de petitie. Zijn huis staat tegenover de postbus. Als het aan PostNL ligt moeten de bewoners van Mariekerke voortaan naar Meliskerke, zo'n twee kilometer verderop, om hun brief te posten. 

Argumenten

De argumenten van De Wolf zijn duidelijk. "Er wonen hier vooral ouderen die niet zo makkelijk even twee kilometer verderop een brief kunnen posten. De postbode komt hier bijna elke dag en hij leegt dan tegelijk de brievenbus. In de winter wonen in Mariekerke zo'n 100 mensen. We hebben hier vijf mini-campings, dus in de zomer vier keer zo veel mensen. Die posten regelmatig een briefje of kaartje."

Sticker

Dit weekend viel een brief van PostNL op de deurmat bij de bewoners van het buurtschap en dezelfde dag zat er al een sticker op de bewuste brievenbus. 'Binnenkort vervalt deze brievenbus' staat er op te lezen. 

Handtekeningen

De Wolf kwam gelijk in actie en nam contact op met PostNL, verzamelde handtekeningen en belde met wethouder Jaap Melse. "Die zei dat hij van het weghalen van diverse postbussen in de gemeente op de hoogte is en er nog een paar heeft kunnen redden." 

Postbode

Misschien dat De Wolf voortaan zelf de brieven verzamelt en op de bus doet in Meliskerke. "Dan word ik de postbode. Zonder gekheid, zo ver moeten we het niet laten komen."
© OZ