Zeeland wordt wakker: kerkenraad, brievenbus en ramadan

Zeeland wordt wakker: kerkenraad, brievenbus en ramadan
Zeeland wordt wakker: kerkenraad, brievenbus en ramadan © OZ
© OZ

Brievenbus

OOST-SOUBURG - Inwoners van Mariekerke, een buurtschap op Walcheren, willen hun brievenbus niet kwijt. PostNL wil de bus weghalen, maar daartegen zijn de inwoners een handtekeningenactie begonnen. Initiatiefnemer Lein de Wolf stuurt de 73 handtekeningen zo gauw mogelijk op naar het hoofdbestuur van PostNL.
BULL handtekeningen berievenbussen
Karin van den Broeke
Karin van den Broeke © Raad van Kerken

Wereldraad

Dominee Karin van den Broeke uit Wissenkerke is gisteravond in Noorwegen gekozen als lid van het uitvoerend comité van de Wereldraad van Kerken. De Zeeuwse werd gekozen uit 154 kandidaten. Door haar benoeming krijgt de Protestantse Kerk in Nederland een prominente positie in het bestuur van de Raad van Kerken. 
Nehalennia in Middelburg
Nehalennia in Middelburg © Omroep Zeeland

Ramadan

Vasten terwijl je hele dagen school hebt en ook je huiswerk moet maken. Dat is pittig. De ramadan valt dit jaar buiten de schoolvakanties en ook nog eens in een periode van het jaar waarin de dagen het langst zijn, waardoor de nachten waarin gegeten mag worden heel kort zijn. De 17-jarige Sinem Kalkan uit Middelburg kan redelijk goed zonder eten en drinken overdag. Maar ze heeft wel last van het tekort aan slaap.