'Fusieclub in Vlissingen nodig voor gezonde toekomst' (video)

Jubileum-Vlissingen-toekomst-plan-Reijnier-ZNO160623DM
VLISSINGEN - Geen overlevingskans
Reijnierse is sinds maandag geen voorzitter meer van VC Vlissingen. Wel blijft hij behouden voor de club. Reijnierse wil de kar gaan trekken om de drie clubs te laten opgaan in één nieuwe. "Omdat ik denk dat er geen overlevingskans is voor één van de drie clubs zelfstandig." Reijnierse gaat uit van een nieuwe club van zo'n achthonderd leden. "Reken maar uit. Zeeland Sport heeft honderd leden, GPC zo'n 350 en VC Vlissingen heeft er vierhonderd." 
Fusieclub nodig voor gezonde sterke vereniging
Fusieclub nodig voor gezonde sterke vereniging © Omroep Zeeland
Schulden
Een eerder plan om tot een fusie te komen mislukte enkele jaren geleden. "De gemeente had ooit een procesmanager ingehuurd die alles keurig had geregeld. Hij vergat alleen het hoofdstuk financiën", vertelt Reijnierse. "Wij hebben schulden en dat is bij GPC ook. Alleen bij Zeeland Sport niet." Reijnierse wil eerst de clubs schuldenvrij krijgen. "Dan kijk je bijvoorbeeld naar de drie clubgebouwen en de grond die daarbij hoort. Hoe kun je daar een verdienmodel bij creëren? Zodat je de schulden kan wegwerken. Ik zie wel mogelijkheden."
GPC Vlissingen
GPC Vlissingen © Omroep Zeeland
Emoties
Reijnierse beseft dat er bij fusies veel emoties komen kijken. "Als je gewoon zo doorhobbelt, gaat het mis. Je kan nu aan de leden voorleggen wat ze willen: of over vijf a tien jaar je eigen vereniging definitief weg of we gaan samen proberen een sterke vereniging te bouwen.

"Het gaat mis als we zo doorhobbelen"

Jubileum-Vlissingen-toekomst-Reijnierse-do-ZNO160623QO
Gemeente Vlissingen
Bij de gemeente Vlissingen wordt het plan van Reijnierse met gejuich ontvangen. "Als dit leidt tot een een grote sterke vereniging zijn wij voor", zo reageert wethouder Sem Stroosnijder. "Wij gaan als gemeente ook steeds meer van clubs vragen. Dat betekent dat ze met vrijwilligers ook veel meer zelf moeten doen. Dat is makkelijker te organiseren bij grote verenigingen."

"Veel voordelen bij fusieclub in Vlissingen"

Jubileum-Vlissingen-toekomst-reactie-gemee-ZNO160623HP
Clubs willen nog geen fusie
GPC Vlissingen en Zeeland Sport hebben inmiddels laten weten dat ze wel willen samenwerken met VC Vlissingen, maar dat een fusie nog niet aan de orde is.