Digitale petitie tegen ontpoldering Hedwigepolder

Digitale petitie tegen ontpoldering Hedwigepolder
Digitale petitie tegen ontpoldering Hedwigepolder © OZ
Hedwigepolder
Hedwigepolder © Omroep Zeeland
ITEM pettie tegen ontpoldering hedwige

Internet

EMMADORP - De initiatiefnemers zijn journalist-filmmaker Bo van Scheyen uit Middelburg, jurist Hans Mieras uit Goes en oud-statenlid Johan Robesin uit Hoek. Mieras is de juridisch adviseur van eigenaar Géry de Cloedt van de Hedwigepolder. Omdat de petitie op internet wordt opgezet is het volgens de initiatiefnemers mogelijk 'om duizenden reacties snel te combineren tot een sterke collectieve kracht'.
Havenbelangen
Die reacties moeten de procedure ondersteunen die De Cloedt is begonnen bij de Hoge Raad om de inmiddels goedgekeurde onteigening aan te vechten. De Cloedt wil juridisch duidelijk gemaakt zien dat de ontpoldering niet bijdraagt aan het natuurherstel van de Westerschelde en volgens hem alleen ten goede komt aan de havenbelangen van Antwerpen.
Publieke kreet
De petitie is gericht aan EU-president Martin Schulz, de Belgische premier Charles Michel en aan minister-president Mark Rutte. “Een massale, publieke kreet kan dan plotseling het verschil maken en door de wereldwijde aandacht politieke leiders tot andere gedachten brengen”, zegt Robesin.
Meer over de ontpoldering van de Hedwigepolder leest u in ons dossier over het onderwerp.