Zeeland wordt wakker: VRZ, duikkotter en Hedwigepolder

Zeeland wordt wakker: VRZ, duikkotter en Hedwigepolder
Zeeland wordt wakker: VRZ, duikkotter en Hedwigepolder © OZ
directeur-vrz-ontslagen-ZNO160628NG
OOST-SOUBURG - Non-actief
Gerrie Ruijs is niet langer de directeur van de Veiligheidsregio Zeeland. Het bestuur, bestaande uit de Zeeuwse burgemeesters, heeft Ruijs dinsdag na een spoedvergadering op non-actief gesteld. Elie van Strien, voormalig brandweercommandant van Amsterdam-Amstelland, volgt haar voorlopig op.
garnalenkotter TS7
garnalenkotter TS7 © OZ
Duikkotter
De oude garnalenkotter TS7 ligt nog steeds op het droge. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) wil het scheepswrak laten zinken om te dienen als duikobject, maar dat is nog steeds niet gelukt. Binnen vier weken moet duidelijk zijn of het project doorgaat.
Bord Ontpolderen Nee in Hedwigepolder
Bord Ontpolderen Nee in Hedwigepolder © OZ
Hedwigepolder
De actiegroep Noodklok Hedwige is begonnen met een burgerinitiatief. Burgers worden opgeroepen om digitaal een petitie te tekenen tegen de huidige ontwikkelingen rondom de Westerschelde. Omdat de petitie op internet wordt opgezet is het volgens de initiatiefnemers mogelijk “om duizenden reacties snel te combineren tot een sterke collectieve kracht”.
Weer
Vandaag eerst vrij veel bewolking en wellicht lokaal nog een buitje. In de loop van de dag breekt de zon wat vaker door en blijft het overwegend droog. Bij een matige tot later aan zee krachtige zuidwestenwind wordt het 19 graden.