Van Assche rekent niet meer op Spelen in Rio

Van Assche rekent niet meer op Spelen in Rio
Van Assche rekent niet meer op Spelen in Rio © OZ
Van-Assche-Rio-ZNO160628WL
ROTTERDAM - Selectie
Voor het eerst in de geschiedenis heeft de Nederlandse mannenploeg zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Op 10 juli wordt de selectie bekend gemaakt. Van Assche denkt dat Yuri van Gelder de voorkeur krijgt en dat hij thuis moet blijven. "Ik denk dat Yuri zo goed als zeker is van zijn plaats, zo realistisch ben ik wel", zegt Van Assche.
Ambitie
Een flinke streep door de rekening voor de 27-jarige turner uit uit Sas van Gent, die zijn grootste sportieve ambitie nog niet ziet uitkomen. "Natuurlijk is dat ontzettend zuur, want het is mijn ultieme doel." Maar hij gaat door tot de Spelen van 2020 in Tokio.
Kruisband
Jarenlang maakte Van Assche deel uit van de nationale ploeg, maar een gescheurde kruisband in 2013 wierp hem wat terug. "Sindsdien ben ik geen vast onderdeel van het Nederlands team en juist nu hebben we ons geplaatst voor de Spelen. Toch ga ik niet bij de pakken neer zitten." 
Anthony van Assche
Anthony van Assche © OZ
Tokio
Van Assche wilde aanvankelijk stoppen na de Olympische Spelen van dit jaar, maar heeft besloten om toch door te gaan. "Ik voel me goed en ik word nog steeds beter. De regels gaan ook wat veranderen, waardoor het in 2020 misschien mogelijk is dat Yuri van Gelder en ik allebei naar Tokio mogen. Daarom heb ik besloten om nog vier jaar door te gaan.
Nederlandse titel
Dat Van Assche nog altijd een uitstekende turner is liet hij afgelopen weekend zien door voor de vierde keer in zijn carrière Nederlands kampioen aan de ringen te worden. Yuri van Gelder was bij dat toernooi in Rotterdam niet aanwezig.
Van-Assche-ringen-ZNO160628QB
Steun uit Zeeland
Van Assche gaat (als hij op 10 juli niet toch bij de selectie zit) de komende jaren dus proberen om zijn Olympische droom alsnog uit te laten komen. Hij hoopt daarbij op meer steun uit Zeeland. "Zowel op het gebied van support als op financieel gebied denk ik dat ik wel wat meer steun verdien. Of ik me in de steek gelaten voel door Zeeland? Misschien wel een beetje ja. Als je graag topsporters in jouw regio wilt voortbrengen, moet je er wel in investeren", luidt de boodschap van Van Assche.