Leerlingen CSW hebben primeur met website Loopbaanoriëntatie

De Zeeuwse Website voor Loopbaan-oriëntatie, de LOB, is vandaag in gebruik genomen door leerlingen van mavo 4 van het CSW in Middelburg. Met de website kunnen leerlingen van het vmbo en mavo beter en makkelijker een keuze maken voor wat ze later als beroep willen uitoefenen.

Zo'n 25.000 leerlingen in vmbo en mavo en ook studenten in het middelbaar beroepsonderwijs, hebben vanaf nu de mogelijkheid met de computer die vragen te stellen over wat ze later willen, en daar ook antwoorden op te krijgen. Met vragen als: Waar ben ik goed in, en Waar ligt mijn passie? zou dat de keuze voor een vervolgopleiding makkelijker moeten maken.

ITEM Website Scalda

Het is voor het eerst dat dat in Nederland in gang is gezet. Maar het krijgt een vervolg, zegt Bianca van der Meijden van het Zeeuws LOB-Platform: ,,Wij hebben het hier in Zeeland in gang gezet, maar in de rest van Nederland hebben ze ook interesse."

Ook eerste jaars-leerlingen van het vmbo en mavo gaan met deze Loopbaanoriëntatie aan de slag, vertelt Bianca van der Meijden.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg CSW vmbo Loopbaanoriëntatie mavo
Deel dit artikel:

Reageren