Zeeland wordt wakker: Lonink, Kerkhove en modderdag

Zeeland wordt wakker: Lonink, Kerkhove en modderdag
Zeeland wordt wakker: Lonink, Kerkhove en modderdag © OZ
Lonink
Lonink © oz
OOST-SOUBURG - Brandweervrijwilligers
De Vakvereniging Brandweer-vrijwilligers wil dat burgemeester Lonink van Terneuzen opstapt als voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland. Lonink steunde directeur Gerrie Ruijs, maar later werd Ruijs op non-actief gesteld vanwege de vertrouwenscrisis bij de Veiligheidsregio. De brandweervrijwilligers vinden het vreemd dat Lonink nu aanblijft en Ronald Kraan van de Vakvereniging verwijt hem dat hij mensen onder druk zet.
BUL Brandweervrijwilligers over VRZ
Kerkhove-ZNO160629WU
Uitgeschakeld
Tennisster Lesley Kerkhove is al in de eerste ronde gesneuveld van tennistoernooi Challenger Zeeland. Ze verloor met drie sets van de Noorse Melanie Stokke. Lesley Kerkhove was als tweede geplaatst in Middelburg. 
Diploma-voorleesexpress-ZNO160629JI

VoorleesExpress

Een recordaantal van 55 kinderen krijgt dit jaar een diploma van de VoorleesExpress. Kinderen op Walcheren tot 8 jaar zijn de afgelopen tijd door voorleesvrijwilligers geholpen in het verbeteren van taalvaardigheid. De belangstelling voor de taalvaardigheidstraining neemt volgens de organisatie toe.
modderdag-middelburg-ZNO160629UK

Modderdag

Het is de hobby van veel kinderen en misschien ook wel van veel ouders: ravotten in de modder. Vandaag was het nationale modderdag. Op verschillende plaatsen in onze provincie kan er naar hartenlust gespeeld worden in de modder.

Weer

Bewolkt en van tijd tot tijd regen, pas vanavond wordt het geleidelijk overal droog. Bij een matige zuidwestenwind is wordt het 18 graden.